Amikor új ablak beépítése mellett döntünk, nagyon alaposan át kell gondolni, hogy milyen ablakra cseréljük a régit. Hogy az új nyílászáró beépítése biztosan jó döntés legyen, nem árt néhány szempontot figyelembe venni, mikor kiválasztjuk az újat.

Ablak beépítés mértan - Mekkora legyen az új nyílászáró?

Ablak beépítés gyors határidővel

Nagyon fontos kérdés, hogy mekkora ablakot szeretnénk. Egy ablak beépítés remek alkalom arra, hogy változtassunk azon, ami eddig nem tetszett – például a méretén. Lehet kisebb vagy nagyobb is, mint az eredeti, csak rajtunk múlik, hogy mekkora kerüljön a régi helyére.

Mi a helyzet az árnyékolástechnikával?

Egy olyan helyiségben, aminek az ablakát a nap nagy részében süti a nap, az árnyékolástechnika fontos kérdés, ugyanis nyáron így elviselhetetlenül felmelegedhet. Ha azonban van az ablakon például redőny, reluxa, zsaluzia vagy bármilyen más árnyékoló eszköz, akkor ez komoly mértékben mérsékelhető. Az általunk beépítésre kerülő műanyag ablakok toktoldóval kerülnek a helyükre, így a későbbiekben egy redőny felszerelése sokkal egyszerűbbé válik.

Hogyan nyíljon az ablak?

Az új ablak beszerelése előtt el kell dönteni, hogy melyik irányba nyíljon, figyelembe véve, hogy mennyi hely áll rendelkezésre, illetve hogy áll kézre. Ezen kívül azt is eldönthetjük, hogy egy- vagy kétszárnyú legyen, bukóra is nyíljon-e. Ezek mind lényeges kérdések a későbbi használat során.

Mennyire jól szigetel az ablak?

Nem elhanyagolható kérdés az új ablakunk hőszigetelő képessége sem, hiszen ez igencsak befolyásolja, hogy mennyire tudja a lakásunk megtartani a meleget télen, vagy éppen a hűvöset nyáron. Minél jobban szigetel az ablak, annál energiatakarékosabban tudjuk megtartani a benti hőmérsékletet a lakásban, ezért érdemes erre áldozni.

Ablak beépítés szakértelemmel

A FOXDREAM munkatársai elkötelezettek, hogy a legmagasabb minőségű munkát végezzék el új ablakainak és nyílászáróinak beépítése során.

Milyen ablakot vegyek?

Ablakcsere előtt fontos a tervezés

Egy lakás vagy ház ablakcseréje fontos előkészületekkel jár, melyekről semmi esetben sem szabad megfeledkezni, hiszen így nem csak időt, de pénzt is spórolhatunk. Néhány kulcskérdést tisztázva hamar ki tudjuk választani az ideális nyílászárót.

Milyen üveg kerüljön az ablakba?

Az ablakok legnagyobb felülete az üveg. Fontos tehát, hogy az megfelelő hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezzen. Az ablaküveg hőátbocsátó képességégének mérőszáma az ún. UG érték, mely az angol „U-value of glass” rövidítése, azaz az üveg U értéke. Ezt az értéket a nyílászárók esetében a W/m2K mérőszámmal fejezünk ki. Minél kisebb ez a szám, annál kevesebb hőt enged át a kiválasztott üveg.

Milyen a jó vasalat és zárrendszer?

Ablakaink biztonságos és tartós használatának egyik alapja a vasalat és a zárrendszer. Egy modern ablak zárrendszere az alapon kívül a következő funkciókkal rendelkezik:

  • hibásműködés-gátló, mely megakadályozza a kilincs helytelen használatából eredő „ablakkiesést”,

  • résszellőztető funkció, amely a becsukott ablak szellőztetéséért felel,

  • kiemelés gátló, hogy otthona nyitott ablak esetén is biztonságos maradjon,

  • becsapódás fék.

Milyen profilból készüljön az ablak?

Kedvező árfekvésük és könnyű kezelhetőségük miatt az utóbbi évtizedekben a műanyag profilú ablakok kerültek előtérbe. Rendszeres karbantartás mellett a minőségi műanyag ablakok szinte elnyűhetetlenek.

Mint az üvegek esetében, a profilok és ablakkeretek kiválasztásánál is fontos tényező a hőszigetelés. Az ablakkeret hőátbocsátó képességének rövidítése az UF. Mértékegysége W/m2K. Itt is igaz, hogy minél kisebb ez szám, annál jobban szigetel az adott ablakkeret.

Milyen színű legyen az ablak?

Az ízlésesen berendezett otthonokat a színek összhangja jellemzi. Az ablakok kiválasztásánál is törekedjünk a belső tér tárgyaival vagy a fal színeivel való harmóniára.

A FOXDREAM szakemberei készen állnak arra, hogy a tervezéstől a kivitelezésig precízen és rövid határidőn belül végezzék el a kiválasztott ablakok cseréjét.