Ha ajtócserére kerül a sor, hamar felmerül a kérdés, hogyan is oldjuk meg pontosan az ajtó beépítését. Sokan próbálják elkerülni a szakember bevonását, de ez nem mindig jó ötlet, néha ugyanis a magánakciók több kárt jelentenek, mint hasznot.

Mikor ideális az ajtócsere?

A nyílászárók cseréjét jellemzően tavaszra, illetve nyárra szokták időzíteni, de még az őszi időszak is megfelelő lehet erre a célra. Lényegében bármikor meg lehet oldani, de egyszerűbb, ha elkerüljük vele a fűtésszezont.

Ajtó beépítés szakértelemmel

Kinek javasolt megpróbálnia az ajtó beépítését?

Mindenképpen csak olyannak, aki csinált már hasonlót, vagy legalább látta, hogyan kell telepíteni egy nyílászárót. Aki úgy áll neki, hogy lényegében fogalma sincs, mit csinál, az jó eséllyel nem fog megbirkózni a feladattal, és az ajtócsere mellett több plusz munkát is csinál magának. Éppen ezért érdemes alaposan mérlegelni, hogy megpróbáljuk-e, vagy mégis inkább szakemberre bízzuk.

Nem biztos, hogy él a garancia, ha magunk oldjuk meg az ajtócserét

Vannak olyan nyílászáró gyártók, melyek az ajtó beépítésben is segítséget nyújtanak. Nem ritka, hogy ők kikötik, hogy csak akkor él a garancia a beépítést követően, ha szerződött és jogosultsággal rendelkező nyílászáró szerelők végezték el a munkát. Előfordul ugyanis, hogy a beépítési hibák miatt lesz probléma az ajtó működésével, ezért pedig a gyártó érthető módon nem akar felelősséget vállalni.

Mindent nézzünk át, mielőtt belevágunk az ajtócserébe!

Ajtócsere a FOXDREAM szakembereitől

A beépítetni kívánt ajtó kapcsán mindenképp nézzünk utána a garanciális feltételeknek, és győződjünk meg róla, hogy a kiválasztott nyílászáró megfelel a kívánt céloknak. Az elvégzendő munkát pedig bízzuk arra, aki ezzel foglalkozik!

A FOXDREAM minőségi alapanyagokból készülő ajtók forgalmazásával, szerelésével és beépítésével foglalkozik több, mint 10 éves szakértelemmel, tudással és tapasztalattal társulva.