Bejárati ajtó beépítés könnyedén

Bejárati ajtó beépítés szakértelemmel

Új házat építünk, és szeretnénk a lehető legjobb bejárati ajtóval karaktert adni az épületnek? Netán egyszerűen az eddigi ajtót szeretnénk lecserélni?

Az otthon „ráncfelvarrásának” első, szimbolikus lépése lehet az ajtócsere, amelyre az első pillanattól kellő figyelmet kell fordítani, hiszen egy rossz választással később problémánk támadhatnak, például a garanciával. Különösen ügyelnünk kell a beépítésre, mert néhány milliméternyi rontás is jelentős problémák okozója lehet.

Hogy elkerüljük az esetleges gondokat, az alábbiakban végigvesszük a bejárat ajtó beépítésének lépéseit, így az is megpróbálhatja jól elvégezni, aki korábban még nem csinált ilyesmit.

A bejárati ajtó beépítése tíz lépésben

1. Amennyiben ajtót cserélünk, és nem az új házba építjük be az első bejárati ajtót, bontással kell kezdeni. Ekkor leakasztjuk a régi ajtólapot, és több helyen átvágjuk a tokot, hogy azt is eltávolíthassuk.

2. Megtisztítjuk a munkaterületet és a nyílást, eltüntetjük a vakolatdarabokat, a csavarokat és a szegeket, hogy készen álljon az új ajtó beépítésére.

A bejárati ajtó beépítése előtti munkálatok

3. Ezt követően fel- és beszereljük az új bejárati ajtó zárbetétjeit és kilincseit.

4. Nem tudjuk egyszerre beépíteni a komplett ajtót, így először eltávolítjuk az ajtólapot a tokról.

5. A szerelőfuratok kialakításával előkészítjük a tokot a beépítésre.

6. Ékek segítségével a nyílásba helyezzük a tokot, majd gondosan pozícionáljuk, és beállítjuk.

7. A tokrögzítő csavarokkal a furatokon át rögzítjük az ajtótokot.

Az ajtótok rögzítése a furatokon keresztül

8. Ha az ajtótok már stabilan áll a helyén, akkor felakasztjuk az ajtólapot, és ellenőrizzük a zárását.

9. Becsukjuk az ajtólapot, majd purhabbal kifújjuk a tok és a fal közötti rést.

10. A helyzetnek megfelelően gipszkartonnal, vakolattal vagy egy kis gipsszel javítjuk a falon keletkezett sérüléseket. Utolsó lépésként érdemes megtisztítani az ajtót is.

Az ajtótok körüli rész kitöltése purhabbal

Mikor érdemes beépíteni a bejárati ajtót?

Az ajtócserét ajánlatos tavasszal vagy ősszel elvégezni. De nem érdemes a nyárra vagy a télre halasztani, mert az új ajtónak törvényszerűen jobb a hőszigetelése (és a hangszigetelése is), így pont a meleg és a hideg időjárásban mutatkoznának meg leginkább a régivel szembeni előnyei. A műanyag ajtó kifejezetten jó választás lehet: a beépítése az itt ismertetetthez hasonlóan zajlik, és az anyagának köszönhetően sokféle előnye van a régebbi faajtókkal szemben.

Ha szakember végzi a bejárati ajtó beépítését, akkor a folyamat gyorsan, a tulajdonosokat nem zavarva zajlik le.

Egyedül nehezebben megy

A tökéletes, a házzal harmonizáló, a céljainak igazán megfelelő bejárati ajtó beépítéséhez igazából már a kiválasztáskor érdemes szakember segítségét kérni. Ő pontosabban átlátja, milyenek a garanciális feltételek, illetve a folytatásban több évtizedes szakértelemmel felvértezve végzi el a bejárati ajtó beépítését. Ha tapasztalat nélkül, egyedül állunk neki az ajtócserének, minden igyekezetünk ellenére több kárt tehetünk, mint amennyi hasznot hozunk, ráadásul biztosan több időt vesz igénybe, mintha mesteremberre bízzuk a feladatot.

Miért érdemes a FOXDREAMet választani?

Cégünk elkötelezett, hogy az elsőtől az utolsó lépésig segítsen az ügyfeleinek. Kollégáink szakértelemmel felügyelik a folyamatot, és mindent biztosítanak ahhoz, hogy önnek ne legyen dolga a bejárati ajtó beépítésével. Szakértelem, széles választék, minőségi alapanyagok és ügyfélbarát működés – ezt kínálja a FOXDREAM.

Ha még csak gondolkodik az ajtócserén, az ingyenes árajánlatunk segítségével átfogó képet kaphat a lehetőségekről és a várható költségekről.